Materiale noi care vor revolutiona constructiile de locuinte

2022-05-16 12:16:54 : Dalmata Imobiliare Satu Mare
Materiale noi care vor revolutiona constructiile de locuinte


De-a lungul timpului industria construcțiilor a cunoscut o serie de inovații în ceea ce privește materialele de construcții. De la cimentul durabil folosit în structurile antice până la producția oțelului folosit pentru construcția podurilor și a zgârie norilor, aceste materiale au influențat modul în care construim în zilele noastre și au ajutat la obținerea celor mai mari realizări arhitecturale din era modernă. În timp ce unele materiale de construcții au evoluat în timp, ca cimentul și marmura, la orizont sunt dezvoltate materiale noi de ultimă generație care așteaptă să fie adoptate la scară largă. Așadar, care sunt motivele care se află în spatele acestor inovații și împing industria construcțiilor să creeze materiale inovative? Conform informațiilor culese de Dalmata agenție imobiliară din Satu Mare industria construcțiilor se confruntă cu multiple provocări care pornesc de la dezastre precum incendiile și costuri ridicate la ineficiență termică și  impact negativ asupra mediului, industria se luptă să țină pasul cu cererea tot mai mare în timp ce oferta stagnează. Dezvoltările imobiliare consumă peste cincizeci de procente din resursele noastre naturale contribuind de cele mai multe ori la creșterea costurilor, creșterea timpilor de construcție și irosirea materialelor.

Pentru a rezolva o parte din probleme de mai sus, multe companii inovative dezvoltă o generație de noi materiale de construcții. Aceste materiale sunt proiectate să fie mai inteligente, mai puternice, mai rezistente, mai elegante, auto sustenabile și mai prietenoase cu mediul înconjurător. De exemplu casa BIQ din Hamburg Germania reprezintă un exemplu perfect despre cum vor fi construite locuințele în viitor. Casa BIQ, care este de fapt un bloc, este prima din lume care folosește algele vii pe fațadă și care se comportă ca un reactor biologic care produce curent electric și căldură în mod pasiv. Microalgele folosite pe fațade sunt cultivate în bioreactoare de sticlă plate care măsoară 2.5 m x 0.7 m. Un total de 129 de astfel de bioreactoare au fost instalate pe fațadele din sud și vest a clădirii rezidențiale cu patru etaje. Inima sistemului este centrul complet automatizat de management al energiei unde căldura solară și algele sunt recoltate într-o bulcă închisă pentru a fi depozitate și folosite pentru a genera apă caldă.

Pentru ași crea un avantaj competitiv, companiile din industria construcțiilor trebuie să fie la zi cu aceste materiale inovative sau în unele cazuri chiar revoluționare. Locuințele și spațiile comerciale realizate cu cele mai moderne materiale vor fi mai bine echipate pentru a rezolva provocările de mediu curente, pentru a reduce emisiile de carbon și pentru a avea un impact pozitiv în industria construcțiilor. Chiar dacă timpul scurs de la descoperirile științifice și până la aplicabilitatea lor în viața de zi cu zi se poate măsura în ani sau zeci de ani, o nouă generație de materiale de construcții vine să le înlocuiască pe cele curente. În rândurile de mai jos, agenția imobiliară Dalmata din Satu Mare care oferă servicii de vânzări apartamente, vânzări case, închirieri apartamente și case în Satu Mare, vă prezintă o listă cu cele mai noi descoperiri din industria materialelor de construcții.

O nouă generație de materiale de construcții mai puternice, mai ușoare și mai sustenabile vine să adreseze principalele provocări ale industriei. Mai jos enumerăm cele mai promițătoare materiale gata să schimbe modul în care construim.

•    Cimentul care se auto repară – acesta este un ciment care conține bacterii care se activează în momentul în care sunt atinse de apă și produc calcit care umple crăpăturile. Acest ciment are o durată de viață de peste 200 de ani și poate fi utilizat pentru reducerea costurilor de întreținere a infrastructurii și pentru a reduce gazele cu efect de seră.

•    Grafenul 3D – acesta este carbon printat 3D, are doar 5 procente din densitatea oțelului dar până la 200 de ori rezistența sa. Grafenul 3D este similar unui burete poros foarte ușor.

•    Aerografitul – este cel mai ușor material de construcții din lume, este de 75 de ori mai ușor decât polistirenul. Aerografitul este realizat la nivel de atom și are proprietatea de ași crește rezistența atunci când este  compresat. Potențialul său de utilizare este în aviație, sateliți, acumulatori și sisteme de purificare.

•    Lemnul laminat – lemnul viitorului, ușor și superrezistent. Acesta este construit din cherestea prefabricată cu rezistență și forță mai mare decât lemnul tradițional. Poate fi utilizat pentru susținerea zgârie norilor și poate reduce 150 de tone de dioxid de carbon per etaj.

•    Bambus modular – un material foarte robust și prietenos cu mediul înconjurător. Aceste este un material ieftin care crește repede și din care se poate realiza diferite forme și structuri. Are potențial de utilizare pentru construcția clădirilor rezistente la cutremure, la crearea de noi forme arhitecturale și la armarea barelor de oțel.

•    Aluminiu transparent – o minune a lumii moderne, acesta este un aliaj din ceramică care este cu 85% mai tare decât safirul și este rezistent la coroziune, radiații și oxidare. Posibilele zone de aplicabilitate includ ferestrele și domurile subacvatice și vehiculele spațiale.

    Lemn translucid – o altă minune modernă, acest lemn are o transparență de 90 de procente. Acesta este un lemn din dungi colorate care oferă o mai bună izolație, rezistență și biodegradabilitate. Lemnul translucid se poate utiliza pentru celulele cu panouri solare, înlocuirea ferestrelor din sticlă, iluminare interioară naturală și structuri moderne.

•    Beton care emite lumină – acesta este un beton neinflamabil în care au fost amestecate biluțe minuscule din sticlă pentru a reflecta lumina.  Se utilizarea în sistemele de semnalizare, clădiri artistice, iluminarea spatiilor subterane și la marcarea zonelor periculoase.

•    Celuloză microbiană – acesta este un amestec din bacterii, drojdie și microorganisme care pot forma structuri stratificate. Aplicațiile potențiale includ indicatoarele rutiere și fațadele clădirilor contemporane.

•    Mătasea de păianjen – este mai rezistentă decât oțelul și este compusă în proporție de 98 de procente din apă. Aceasta este de 340 de ori mai rezistentă ca oțelul și oferă proprietăți rezonante.

•    Spuma din aluminiu – este o spumă complet reciclabilă creată prin injectarea aerului în metalul topit. Aceasta este o structură metalică celulară ușoară care conține pori umpluți cu aer. Datorită raportului rezistență – greutate ridicat, spuma din aluminiu poate fi folosită pentru fațade mai durabile ale clădirilor și pentru decorare.

•    Nanocristale – acestea sunt nanoparticule cristaline care permit trecerea luminii prin ele în timp ce blochează căldura. Se folosesc pentru construcția ferestrelor dinamice inteligente care permit utilizatorului să controleze cantitatea de lumină și să reducă costurile cu răcirea.

•    Cărămizi din lână – acesta este un amestec din lână și polimeri din alge marine care oferă o rezistență mai mare cu 37 de procente decât cărămizile din lut. Prin utilizarea acestor cărămizi se reduc gazele cu efect de seră și se crește gradul de izolație a clădirilor.

•    Cărămidă care absoarbe poluarea – aceasta este o cărămidă cu dublu strat, izolată care poate filtra 30 de procente din poluanții fini și 100 de procente din poluanții grosieri. Această cărămidă furnizează aer filtrat și auto ventilație pentru clădirile verzi.

•    Hidroceramica – pereți futuriști care se auto răcesc. Hidroceramica este o membrană realizată din ceramică, țesătură și hidrogel care poate să absoarbă până la 400 de ori volumul său în apă. Este folosită pentru reducerea temperaturii clădirilor și economisirea cu până la 28 de procente a costurilor cu electricitatea.

•    Biocarbon (Biochar) – acesta este un material rezidual cu calități izolatoare ridicate produs atunci când resturile copacilor sunt arse în cuptoare cu piroliză. Furnizează reglare termică și ajută la construcția clădirilor sustenabile.

•    Bioreactoare – alge așezate pe fațadele clădirilor care pot realiza procesul de fotosinteză pentru a crea energie. Bioreactoarele furnizează reglare termică pentru a crea clădiri mai sustenabile și independente.

•    Celule solare invizibile – acestea împing lungimile de undă nevizibile ale luminii către celule solare integrate pe marginile panoului. Tehnologia are potențialul de a genera curent electric din orice componente a clădirii, inclusiv din ferestre și uși.

 

 

De la materiale care își generează propria energie la cele care furnizează protecție structurală mai mare, viitorul clădirilor evoluează. În timp ce multe din aceste inovații nu au fost implementate la scară largă, agenția imobiliară Dalmata din Stau Mare vă asigură că acestea își vor face simțită prezența în următorii zece sau douăzeci de ani.

 

Agenția imobiliară Dalmata din Satu Mare oferă servicii de vânzări apartamente, închirieri case, închirieri apartamente, vânzări case și terenuri. Pentru a apela la serviciile noastre vă rugăm să ne contactați:

0755.753.019
office@imobiliaredalmata.ro