Cum sa ne facem locuinta mai economa din punct de vedere energetic

2022-06-18 10:13:08 : Dalmata Imobiliare Satu Mare
Cum sa ne facem locuinta mai economa din punct de vedere energetic


A deveni mai econom din punct de vedere energetic nu trebuie să fie o ambiție doar pentru cei dintre noi care doresc să salveze mediul înconjurător deoarece eficiența energetică ajută pe toată lumea din punct de vedere financiar. Eficiența energetică conduce la scăderea valorilor facturilor la utilități, valori care în aceste vremuri sunt tot mai mari datorită creșterilor foarte mari de preț la gazul natural și curentul electric. Guvernul îi ajută pe micii consumatori de energie prin plafonări și subvenții dar cei care locuiesc la case nu reușesc să se în cadreze în limitele impuse astfel încât ajung să plătească facturi duble sau triple la energie. În articolul de mai jos agenția imobiliară Dalmata din Satu Mare care oferă servicii de vânzări apartamente, vânzări case, închirieri apartamente și case în Satu Mare vă prezintă câteva sfaturi pentru scăderea consumului de energie, fie că este vorba de o investiție mare precum instalarea de panouri solare sau ceva care pare nesemnificativ ca stingerea becurilor, când scădem consumul de energie economisim bani.

Sunt foarte mulți pași pe care putem să-i luăm pentru a ne face locuințele mai eficiente energetic, unii pași pot să fie o investiție unică alți pași pot fi lucruri pe care să le facem în fiecare zi. Trebuie să realizăm că nu trebuie să urmăm fiecare sfat pentru a deveni mai eficienți, chiar dacă implementăm doar două sau trei dintre aceste schimbări vom deveni mai economi și vom plăti mai puțin bani cu utilitățile.

Izolarea podului și a locuinței. Izolarea podului ar trebui să fie primul lucru pe care îl facem casei noastre asigurându-ne astfel că aerul din interior rămâne în interior iar aerul din exterior nu poate pătrunde în interior. În acest sens Dalmata agenție imobiliară din Satu Mare vă recomandă să inspectați podul și căile de acces pentru cabluri și instalații sanitare cu atenție și să izolați orice fisuri sau goluri pe care le găsiți cu ajutorul unui pistol cu calafat.

Schimbarea ferestrelor. Ferestrele din locuințele noastre reprezintă o sursă majoră de pierdere a căldurii interioare motiv pentru care vă recomandăm să achiziționați ferestre care vor păstra o temperatură stabilă în locuință. În plus trebuie să ne asigurăm că aceste ferestre performante sunt instalate corect, dacă sunt goluri sau fisuri în jurul ramei ferestrei atunci ne va costa mai mult încălzirea și răcirea locuinței pentru că izolația oferită de acestea va fi compromisă.
•    Înlocuiți ramele de aluminiu. Ferestrele cu ramele din aluminiu permit transferul de căldură foarte ușor. Ramele din vinil (PVC), lemn, fibră de sticlă și unele materiale compozite oferă o rezistență termică cu mult mai mare decât ramele din aluminiu.
•    Alegeți straturi de sticlă multiple. Geamurile cu straturi duble sau triple cu baghetă de silicon între ele și umplute cu gaz de argon sunt foarte bune în a păstra căldura în interior și frigul la exterior (gazul de argon dintre straturile de sticlă se comportă ca un izolator incredibil de eficient).
•    Alegeți sticlă fumurie. Chiar dacă geamurile fumurii din fața casei nu vi se par atractive, agenția imobiliară Dalmata din Satu Mare vă recomandă să instalați geamuri fumurii în restul casei. Este surprinzător câtă căldură și frig nedorite pot fi ținute în afara casei doar prin instalarea geamurilor fumurii.
•    Deschideți jaluzelele. Lăsați luminile stinse și folosiți-vă de soare. Iluminarea locuinței cu razele solare este gratuită.
•    Alegeți ferestre care au etichetă energetică, A înseamnă cel mai eficient iar G cel mai puțin eficient, aceasta fiind cea mai bună opțiune din punct de vedere energetic dar și al costurilor.

Înlocuiți electrocasnicele vechi. Vechile  electrocasnice sunt consumatoare mari de energie motiv pentru care agenția imobiliară Dalmata din Satu Mare vă recomandă înlocuirea lor cu modele noi care sunt mult mai eficiente energetic. Înlocuiți aceste hardughii cu electrocasnice care sunt certificate energetic în clasa A, acest lucru contând foarte mult la scăderea consumului de energie și la scăderea costurilor la utilități. Atunci când vă hotărâți să înlocuiți vechile electrocasnice din bucătărie, mașina de spălat, uscătorul, boilerul de apă caldă, aparatul de aer condiționat sau microcentrala, alegeți acele modele care au certificate energetice și se încadrează în clasele cu consumul cel mai redus.
•    Un boiler de apă caldă cu eficiență ridicată va porni doar atunci când se deschide robinetul de apă caldă, încălzește rapid apa și după ce robinetul este închis, încetează să mai consume gaz natural sau curent electric. Un avantaj mare pe care îl au aceste boilere este dat de faptul că sunt foarte ușor de întreținut.
•    Echipați locuința cu instalații sanitare cu debit redus. Aceste instalații utilizează cu mult mai puțină apă comparativ cu cele convenționale, în general acestea vor scade consumul de apă cu cel puțin 20 de procente. De exemplu toaletele, dușurile, robineții, mașinile de spălat rufe și vase cu debit redus vor economisi foarte multă apă.
•    Economisiți de două ori. De exemplu, utilizând instalații sanitare cu debit redus al apei (robineți, dușuri, toalete) împreună cu un boiler de apă caldă de ultimă generație, scădeți facturile și la apă dar și la curentul electric.

Utilizați electrocasnicele în mod eficient. Citiți manualul de utilizare al fiecărui aparat astfel încât să fiți familiarizați cu funcțiile acestuia, în principal cu cele de funcționare  în mod econom. Mai departe fiți atenți la modul în care utilizați aparatele, scădeți consumul lor de energie prin minimizarea utilizării lor. De exemplu, încărcați mașina de spălat vase și de spălat haine la maximul recomandat de producător astfel încât să nu mai fie necesar a fi folosite pentru o perioadă de timp. Având în vedere că frigiderul este aparatul care funcționează permanent într-o locuință, maximizați eficiența acestuia prin selectarea modului „eco” din setările sale dacă are astfel de funcție sau la 5 grade Celsius iarna și 3 grade Celsius pe timpul verii. De asemenea atunci când sunteți plecați de acasă pe timp îndelungat, în vacanțe, opriți toate electrocasnicele și scoateți-le din priză. Chiar dacă sunt oprite ele consumă consumă puțin curent electric.

Înlocuiți becurile incandescente convenționale cu becuri LED. Cu toate că inițial becurile LED costă mai mult, rezultatul final pe termen mediu este o economie considerabilă la curentul electric. Doi factori contribuie la acest lucru: consumul redus de energie de până la cinci ori și durata de viață de până la zece ori mai mare al becurilor LED.

Instalarea de panouri solare. Utilizarea de panouri solare pe acoperișul casei va contribui la reducerea dependenței de rețeaua de curent publică și astfel costul cu electricitatea va scădea.

Construiți un sistem de colectare al apei de ploaie. Sistemele de colectare al apei de ploaie vă ajută să stocați apa de ploaie care altfel ar intra în pământ. Această apă vă ajută poate ajuta la irigarea peluzei și a grădinii.

 


Agenția imobiliară Dalmata din Satu Mare oferă servicii de vânzări apartamente, închirieri case, închirieri apartamente, vânzări case și terenuri. Pentru a apela la serviciile noastre vă rugăm să ne contactați:

0755.753.019
office@imobiliaredalmata.ro