Case de 1 euro in Europa

2022-04-19 13:53:19 : Dalmata Imobiliare Satu Mare
Case de 1 euro in Europa


Doriți să cumpărați o proprietate în Europa? Există proprietăți care se vând de la 1 leu sau 1 euro în țări ca Italia, Spania, România, Franța sau chiar Elveția. Aceste state au cunoscut o depopulare masivă a satelor și a orășelelor iar acum încearcă prin diferite oferte atractive să le readucă la viață. Agenția imobiliară Dalmata din Satu Mare vă spune în rândurile de mai jos unde sunt cele mai bune locuri unde au loc vânzări de case și apartamente, închirieri de case și apartamente sau vânzări de terenuri la prețuri mici în satele depopulate de prin Europa.

România se alătură țărilor care oferă vize străinilor care doresc să lucreze de la distanță și astfel a adoptat legislația privind vizele nomazilor digitali. Nomazii digital sunt persoanele care își câștigă traiul lucrând de pe internet, fie pe cont propriu ca freelancer, fie pentru o firmă de oriunde din lume. Datorită conexiunii la internet foarte bune și a chiriilor mici, România se află pe locul 3 în topul țărilor celor mai atractive pentru nomazii digitali.

Oamenii când aud despre casele sau chiar satele întregi din Europa case se vând la prețuri simbolice de 1 euro, în mod natural nu se gândesc să se mute și să-și schimbe viața dar când ofertele sunt atât de atrăgătoare apare întrebarea: de ce nu? În Europa sunt foarte mule sate și orășele semi abandonate motiv pentru care factorii de decizie locali încearcă prin modalități care mai de care mai creative să revitalizeze populația și economiile acestora. Cu numeroase case mici, vile sau chiar palate vacante, numărul agențiilor imobiliare internaționale și al vânătorilor de chilipiruri care activează pe piața imobiliară de 1 euro, a crescut exponențial. Pentru a atrage cumpărătorii, oficialii locali și agențiile imobiliare folosesc campanii de promovare în mass media și social media în care este descrisă experiența celor care au hotărât să-și urmeze instinctul și au găsit casa lor de vis într-un sătuc mic cu o priveliște frumoasă asupra pășunilor vălurite sau în apropiere de mare sau lângă podgorii și plantații de măslini în țări ca Italia, Franța, Spania, România sau chiar Elveția.

În ultimii patru ani, satul Sambuca din Sicilia a reușind să vândă zeci de case promovându-se a fiind unul din cele mai frumoase orășele din Italia. Chiar și Airbnb a intrat în piața imobiliară de 1 euro din satul Sambuca din Sicilia unde a deschis un concurs în care oferea 1 an de chirie gratuită unei persoane, cuplu sau unei familii mici care era pregătită să locuiască și să servească ca gazde într-o casă cu 6 camere din centrul satului. Această casă a fost achiziționată cu 1 euro după care a fost renovată frumos. Anunțul de la Airbnb pentru închirierea unei case de vacanță suna în felul următor: „Mută-te în Sicilia, trăiește într-o casă de 1 euro care a fost restaurată foarte frumos și devino o gazdă Airbnb”.

A fost scrisă și o carte care să servească ca un ghid pentru cei care doresc să cumpere o casă cu 1 euro în Italia: „Case cu 1 euro. De unde să începi și cum să navighezi prin proiectele de 1 euro din Italia”. Pentru cei care au timp și resurse pot găsi încă multe proprietăți ieftine în satele din România, Italia, Spania, Croația și Franța. Este adevărat că multe din aceste proprietăți sunt în stare deplorabilă, de multe ori fără instalații sanitare sau electricitate, sunt niște locuințe deplorabile care trebuie renovate complet. De multe ori în aceste situații, oficialitățile locale oferă ajutor astfel că renovarea se poate face cu câteva zeci de mii de euro, în alte țări aceeași renovare ar costa milioane de euro sau dolari. În astfel de situații trebuie avut în vedere și condițiile impuse de primăriile respective: cumpărătorii trebuie să fie de acord să renoveze proprietatea într-o anumită perioadă de timp și să trăiască acolo, în caz contrar locuința se întoarce înapoi în proprietatea primăriei.

Italia este pe primul loc în încercarea de a aduce un suflu nou în satele și orășelele sale depopulate. Pentru aceasta oficialitățile municipale au folosit oferte foarte atractive pentru a atrage potențiali cumpărători. Conform statisticilor oficiale, Italia are avut una dintre cele mai mici rate ale natalității din Europa și este pe cale să își piardă o cincime din populație în următorii 50 de ani, peste 10 milioane de oameni. Primarii care au încercat să implementeze programul de 1 euro s-au confruntat cu mai multe probleme. Una dintre aceste probleme este dat de imposibilitatea de a găsi proprietarii caselor abandonate iar trecerea acestora în proprietatea primăriilor s-a lovit de obstacole birocratice foarte mari. Unii primari au creat site-uri web prin care au prezentat proprietăți ieftine, renovate și au deschis agenții imobiliare pentru a conecta potențialii cumpărători cu proprietarii caselor abandonate. Astfel unele sate au descoperit că este mai bine să plaseze pe piața imobiliară case ieftine decât să încerce să le vândă cu 1 euro. De exemplu satul Montieri din Tuscany a scos la vânzare inițial case vechi la 1 euro dar acum le vinde de la 20 de mii de euro în sus. Conform informațiilor primite de Dalmata agenție imobiliară Satu Mare, pentru stimularea de vânzări de apartamente, vânzări de case, vânzări de terenuri și închirieri, satul alpin Locana din Piedmont a oferit 9 mii de euro pentru 3 ani familiilor care sunt dispuse să se mute și să devină rezidenți în această vale verde înconjurată de munți cu două condiții: să aibă cel puțin un copil și un salariu minim anual de 6 mii de euro. Alte sate din Italia oferă cumpărătorilor de case ieftine scutiri de taxe pentru renovări și impozite mai mici chiar dacă este a doua lor casă.

Având în vedere că pandemia covid a impulsionat lucrul online de acasă și de oriunde din lume, cele mai recente inițiative de reînviere a satelor depopulate din România, Italia, Croația, Spania, este de a le conecta la internetul de mare viteză și de a deschide piața imobiliară de locuințe ieftine numărului tot mai mare de nomazi digitali. Pentru aceasta Italia a adoptat un set de legi prin care oferă vize digitale de nomad pe un an de zile cu posibilitatea de reînnoire pentru muncitorii calificați din afara Uniunii Europene.

 


Agenția imobiliară Dalmata din Satu Mare se ocupă cu vânzări de apartamente, închirieri de case, închirieri de apartamente, vânzări de case și terenuri. Pentru a apela la serviciile noastre vă rugăm să ne contactați:

0755.753.019
office@imobiliaredalmata.ro